کتاب مقدس به شما نوشته نشده است!
آیا تابحال پیامکی دریافت کرده اید که برای شما نبوده است؟ چند سال پیش با مردی که دوست و مربی عزیزی بود مشغول رد و بدل کردن پیامک بودم. ما درمورد یک فرصت شغلی و همینطور، برنامه ریزی برای جلسات آینده صحبت می کردیم. من عمیقاً این دوست را تحسین و احترام می کنم. در خلال ارسال پیامک ها، من سوالی از او پرسیدم و او بلافاصله پاسخ داد: “هر طور که تو می خواهی، عزیزم“.
خشکم زد. به مدت ۶۰ ثانیه به پیامک خیره شدم. پیامهای قبلی را خواندم و به دنبال توجیهی برای این پاسخ می گشتم. در پایان این ۶۰ ثانیه بسیار طولانی بود که او سرانجام پیام دیگری فرستاد و گفت: “ببخشید … متن آخر را قصد داشتم برای همسرم بفرستم …” و سپس به توضیح متن پرداخت. در نهایت این ماجرا تبدیل به یک داستان خنده دار شد(چون من همسرش را می شناسم ، و همین موضوع ماجرا را خنده دارتر هم کرد). حسابی خندیدیم و این پایان داستان بود.
نکته اینجاست که بدون دانستن پیش زمینه یک موضوع، کل ماجرا می تواند گیج کننده و یا حتی مخرب باشد. این نکته برای کتابمقدس نیز صادق می باشد. بسیاری از اوقات ، ما کتاب مقدس را با این هدف می خوانیم که ببینیم چه معنایی از آن برای من استخراج می شود، چگونه در زندگی من کاربرد دارد و چگونه از آن در شرایط فعلی زندگی ام بهره ای برای من حاصل می شود. مشکل خواندن کتاب مقدس به این شیوه آن است که کتاب مقدس در وهله اول برای شما نوشته نشده است.
کتاب مقدس برای جوامعی از مردمان نوشته شده است که در جهانی باستانی زندگی می کردند به این منظور که نخست داستان یهوه و سپس عیسی و کلیسا را انتقال دهد. همه این جوامع با مسائل و مشکلات خاص خود روبرو بودند. هنگامی که به خواندن و به ویژه تفسیر کتاب مقدس مبادرت می ورزیم، باید پیش زمینه را در نظر بگیریم.
دانستن پیش زمینه متن، کل ماجرا را شفاف می سازد. ندانستن پیش زمینه متن، ممکن است ما را سردرگم کند و حتی خرابی به بار آورد، همانند دریافت پیامک یا خواندن ایمیلی که برای شما در نظر گرفته نشده است و شما سعی در تفسیر آن و یافتن راهی برای استفاده از آن در زندگی خودتان دارید.
فیلیپیان۴ : ۱۳ را در نظر بگیرید. من سیزده سال با جوانان کار کرده ام و مشاهده کرده ام که این رایج ترین آیه ای است که در دعوت نامه های مراسم فارغ التحصیلی، آیه نقش شده بر روی کاپشن های چرمی و پوسترها استفاده می شود. من حتی شنیده ام که در مسابقات و انجمن های مسیحی نیز از آن برای تشویق استفاده شده و حتی قبل از بازی های ورزشی از آن در دعا استفاده می کنند.
«قدرت هر چیز را دارم در مسیح که مرا نیرو میبخشد.»
“این آیه به چه معناست؟ برای بسیاری از مردم ، این بدان معناست که “من می توانم هر کاری ، هر چیزی، و هر عملی را با خدا که به من نیرو می دهد انجام دهم.” سوال من این است ، “هر چیزی؟” آیا می توانید بازی بسکتبالی را برنده شوید در حالی که تیمی بازنده را برای خود برگزیده اید؟ آیا می توانید مانند پرنده در هوا پرواز کنید؟ آیا وقتی مطالعه نکرده اید می توانید از امتحان با سربلندی عبور کنید؟ آیا می توانید روابط والدین خود را ترمیم کنید حال آنکه آنها از هم طلاق گرفته اند؟ آیا می توانید سرطان کسی را که در مرحله پایانی بیماری اش است درمان کنید؟ تا زمانی که زمینه این سخنان پولس را به درستی درنیابیم ، نمی توانیم آنها را کاملاً درک و تفسیر کنیم.
چگونه این کار را انجام دهیم؟ چگونه پیش زمینه مطلبی را که متن به آن اشاره می کند تشخیص دهیم. در اینجا به پنج کلمه پرسشی می پردازیم که می توانند به شما کمک کنند.
چه کسی؟
برای رسیدن به پیش زمینه متن باید بدانیم که چه کسی متن را نوشت؟ در مورد بسیاری از متون کتاب مقدس ، ما نمی دانیم چه کسی آنها را نوشته است. اما می توانیم، تا جای ممکن، دریابیم که محققان چه کسی یا کسانی را صاحب این اثر می دانند یا حداقل درباره نویسنده چه تصوراتی دارند .
چه چیزی؟
نویسنده چه نوشته است؟ آیا نامه ای است خطاب به گروهی از افراد یا فقط به یک نفر نوشته شده است؟ آیا یک سروده شعری است یا یک داستان می باشد؟
کجا؟
از کجا نوشته شده است و برای مخاطبان در کجا خوانده شده است؟
چه زمانی؟
حدوداً چه زمانی نوشته شده است؟ اگر مربوط به عهد جدید است چند سال قبل یا بعد از زمان عیسی نوشته شده است؟ اگر متعلق به عهد عتیق می باشد آیا می توان دریافت که قبل یا بعد از دوران تبعید بابل بوده است یا خیر؟ و سوالاتی از این دست بسیار یاری رسان خواهند بود.
چرا؟
چرا نویسنده مبادرت به نوشتن این متن کرد؟ نویسنده چه مقصودی دارد، یا نیتش از نوشتن به انجام رساندن چه کاری است؟
وقتی به متن فیلیپیان۴ :۱۳ نگاه می کنیم ، می بینیم که پولس نامه را از زندان نوشت. (پاسخ به پرسش چه کسی) او نامه را به کلیسا در فیلیپی که یک مستعمره رومی بود نوشت (اعمال ۱۶) و او نامه را توسط اپفرودتس حدوداً در اوایل دهه ۶۰ میلادی ارسال کرد. (پاسخ به پرسش چه کسی، کجا و چه زمانی).
او این نامه را نوشت تا از کلیسای فیلیپی بخاطر هدیه مالی که برای او فرستاده بودند “تشکر” کند و آنها را که تحت آزار و جفا بودند تشویق کند (پاسخ به پرسش چرا). این اطلاعات را می توان در هر کتاب تفسیری درباره فیلیپیان به سادگی پیدا کردیا در کتاب “مقدمه ای بر عهد جدید” یافت. پروژه کتاب مقدس همچنین حاوی منابع ویدیویی بسیار خوبی است که می تواند زمینه اصلی اکثر کتاب های کتاب مقدس را برای شما روشن کند. https://bibleproject.com/?gclid=CjwKCAjwyo36BRAXEiwA24CwGSuvf0U90yrW8Iv2vqaVqL5vZyl9Qd5klHpK_lGFOY7ztAi1mIZC4xoCpIIQAvD_BwE
اکنون، در موردفیلیپیان۴: ۱۳ : “قدرت هر چیز را دارم در مسیح که مرا نیرو میبخشد.” این سخنان بخشی از سخنان پایانی پولس است. او در حال پایان دادن به نامه است و در مورد قناعت صحبت می کند.
«در خداوند بسیار شادمانم که اکنون دیگر بار دغدغۀ شما برای احتیاجات من شکوفه آورده است. البته شما همیشه به فکر من بودهاید، امّا فرصت ابراز آن را نداشتید.این را از سر نیاز نمیگویم، زیرا آموختهام که در هر حال قانع باشم. معنی نیازمند بودن را میدانم، نیز معنی زندگی در وفور نعمت را. در هر وضع و حالی، رمز زیستن در سیری و گرسنگی، و بینیازی و نیازمندی را فرا گرفتهام. قدرت هر چیز را دارم در او که مرا نیرو میبخشد. با این حال، لطف کردید که در زحمات من شریک شدید.» (فیلیپیان ۴: ۱۰ – ۱۴)
در این متن، می توانیم ببینیم که پولس به کلیسا نمی گوید که می تواند هر چیزی یا هر کاری را در هر مکان یا هر زمانی انجام دهد. او به آنها می گوید که چه آزاد باشد و چه در زندان، می تواند با مقدار کم و یا زیاد راضی باشد. او در بحبوحه تحمل تمام مصایب و رنجها رازی را آموخته است و آن قناعت می باشد. وقتی او می گویدکه می تواند “همه کارها را در مسیح” انجام دهد، در واقع به این قناعت اشاره می کند. وقتی متوجه شویم که پولس از زندان نامه می نویسد و به مسیحیانی که تحت آزار و اذیت هستند این رساله را می نویسد و در مورد قانع بودن به آنان می نویسد، آنگاه دریچه ای برای ما گشوده می شود که از خلال آن می توانیم فیلیپیان۴ : ۱۳ را رصد کنیم. این دیدگاه به ما کمک می کند تا درک کنیم که این کلمات برای هر موقعیتی در زندگی ما صادق نمی باشند، و این نوشتارها به مثابه دستورالعملی برای موقعیت خاص زندگی ما نوشته نشده اند ، اما این کلمات می توانند به ما بیاموزند که در هنگام رنج و سختی چگونه عمل کنیم و چطور قناعت پیشه کنیم. این کلام، وقتی که اوضاع آن گونه که ما انتظار داریم پیش نمی رود می تواند موجب آرامش و امید ما شود. با آموختن قناعت در حین تحمل آزار و اذیت ها، می توانیم فیلیپیان۴ : ۱۳ را به درستی در متن آن تفسیر کنیم و از آن بهره مند شویم.
https://www.christianitytoday.com/scot-mcknight/2020/august/bible-was-not-written-to-you.html